بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله عزیز خوشوقت (أعلی الله مقامه الشریف) در سال ۱۳۰۵ هجري شمسي قدم به عالم فانی گذاشتند و در منطقه مذهبی در جنوب تهران رشد و نمو یافتند. بعد از اتمام تحصیلات متداول، تحصيلات حوزوي را در تهران آغاز و پس از آن به شور و شوق آموختن معارف ديني و استفاده از عنايات خاصه كريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) به قم مقدس، آشيانه اهل بيت عصمت و طهارت وارد شدند. ايشان در سطح از اساتيدي همچون شهيد آيت الله صدوقي(ره) و آيت الله مجاهدي تبريزي(ره) و سپس از درس خارج فقه آيت الله العظمي بروجردي(ره) و فقه و اصول حضرت امام خمينی(ره) استفاده نمودند. همچنين حكمت و فلسفه الهي را در محضر مفسر كبير قرآن علامه طباطبائي(ره) آموختند. انفاس قدسي آن استاد بزرگ، ايشان را با دقائق و رموز و درجات اخلاق و عرفان آشنا ساخت و از اين جهت مورد توجه و محبت ويژه علامه (أعلي الله مقامه الشریف) قرار گرفتند.
پس از وصول به مقامات بلند معرفتی و مراتب بالاي منقول و معقول و نيل به درجه اجتهاد علمی، به تهران بازگشتند و با امامت جماعت در مسجد امام حسن مجتبي(علیه السّلام) فعالیت خویش را آغاز نمودند و به مرور تشنه کامان زلال معارف ناب به گرد چراغ پرفروغ وجودش حلقه زدند. ایشان مبانی عرفان عملی را که همانا رکن رکین و اولیه آن، تقوا و مراقبت نسبت به "انجام واجبات و ترک محرمات در تمام شئون زندگی" است، از درون آیات، روایات، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه استخراج و به بیانی شیوا و روان و در عین حال دقیق، در اختیار تشنگان اخلاق و معرفت اسلامی قرار میدادند.
آيت الله خوشوقت (أعلی الله مقامه الشریف) پس از بازگشت به تهران تا پایان عمر(حدود ۵۰ سال) با قم ارتباط مستمر و هفتگی داشتند و با تشكيل جلسات خصوصي و عمومي در زمينه اخلاق و معارف و برگزاري مجالس یاد و ذکر خداوند متعال و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) در راستای تربیت و آشنا کردن نفوس مستعده با خداوند متعال و اولیائش تلاش نمودند. ایشان در دهه پایانی عمر پر برکتشان در راستای اهتمام به تربیت طلاب و اساتیدی با ویژگی های سه گانه «فضل علمی»، «تقوا» و«بصیرت و ولایت مداری» - که خلأ هر کدام از ویژگیهای مذکور را مانع تحقق اهداف کلان حوزه میدانستند- اقدام به تأسیس مدرسه علمیه حضرت صاحب الأمر(عجّل الله تعالی فرجه الشریف) نمودند.
سرانجام در اسفند سال ۱۳۹۱ این عبدِ صالح و شایسته ی پروردگار پس از عمری بندگی و مجاهدتِ مخلصانه دعوت کریمانه ی «ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ» را در دیار حبیب لبیک گفت و پس از زیارت مدینه ی منوره و انجام عمره در حریم حرم آهنگ لقاء دوست نمود. پیکر مطهر ایشان پس از انتقال به ایران و اقامه نماز توسط رهبر معظم انقلاب حضرت آیۀ الله امام خامنه ای (ادام لله ظله الشریف) در جوار حریم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ره) آرمید.